BERAAT KANDİLİ NEDİR?BERAAT KANDİLİNİN ÖNEMİ NEDİR?BERAAT KANDİLİ BU YIL HANGİ GÜNLERE DENK GELİYOR?BERAAT KANDİLİ NE ZAMANDIR?

BERAAT KANDİLİ NEDİR,BERAAT KANDİLİNİN ÖNEMİ NEDİR,BERAAT KANDİLİ BU YIL HANGİ GÜNLERE DENK GELİYOR,BERAAT KANDİLİ NE ZAMANDIR,beraat kendilinin anlamı, EN GÜZEL BERAAT KANDİLİ MESAJLARI
Beraat Kandili Nedir?

Beraat Kandili, İslam dinince kutsal kabul edilen mübarek gecelerden bir tanesidir.

Beraat Kandili'nin Önemi Nedir?
Beraat kelimesi sözlüklerde "aklanma, temize çıkma, bir zorluktan kurtulmak" anlamlarında kullanılmaktadır. İslâm âlimlerinden öğrendiğimize göre bu gecede Allah (C.C.), yeryüzüne en yakın bir yere gelerek kullarından mağfiret isteyene mağfiret, rızık isteyene rızık verir; af diyeni de affeder.

Şaban ayının onbeşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünü (I5. günü) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ (Keyfiyeti bizce meçhul bir halde) dünyaya en yakın göğe inerek (o andan) fecir oluncaya kadar: Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir bela ile) mübtela olan yok mu, ona kurtuluş vereyim. Şöyle olan yokmu? Böyle olan yok mu? Buyurur (İbn Mâce, H. no: 1388).

 "Şüphesiz Allah Teâlâ Şaban ayının onbeşinci gecesi dünyaya en yakın olan semaya (keyfiyyeti bizce meçhul bir şekilde) iner ve Kelb kabilesinin koyunlarının kılları sayısından daha çok günahları (veya günah sahiplerini) bağışlar" (İbn Mâce, H. no: 1389).

Beraat Kandili Bu Yıl Hangi Güne Denk Geliyor?
Berat kandili Hicri 1434 Şaban 14/15'dir.  Miladi olarak ise 2013 yılında 23/24 Haziran  Pazar gününe denk gelmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder