ÖĞRETMENLERİN VE VELİLERİN İZLEMESİ GEREKEN BİRKAÇ FİLM

öğretmenlerin izlemesi gereken filmler, velilerin izlemesi gereken filmler, anne babaların izlemesi gereken filmler, anababaların izlemesi gereken filmler, çocuğu olanların izlemesi gerken filmler, aamir khan filmleri, Taare Zameen Par
 
http://kitabistann.blogspot.com.tr/2014/12/yeni-ylda-hem-her-seyden-haberiniz.html
anababaların izlemesi gereken filmler
Bu haftalarda eğitim ile ilgili filmlere takmış durumdayım.
Bir öğretmen olarak "Daha iyi nasıl öğretiriz?" sorusuna cevap ararken bu filmler karşıma çıktı ve ben de her birini sıkılmadan izledim. Şimdi size bu filmlerden bahsedeceğim:

Birinci filmimiz "3 İdiots" (3 Aptal). Aamir Khan'ın başrol oynadığı bu film, sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşının yaşadığı kimi komik kimi hüzünlü olayları anlatıyor. 

İkinci filmimiz yine Aamir Khan'ın oynadığı "Taare Zameen Par" (Her Çocuk Özeldir).  Ailesi ve öğretmenleri tarafından tembel ve hayalperest olduğu gerekçesiyle sürekli eleştirilen Ishaan'ın hayatı bir resim öğretmeni (Aamir Khan) ile tanışınca tamamen değişecektir. O zamana kadar fark edilemeyen bir cevher Ram Shankar (Aamir Khan) adlı öğretmenin çabalarıyla gün yüzüne çıkacak ve bu durum herkesi mutlu edecektir. 

Üçüncü filmimiz "Black" (Benim Dünyam). Amitabh Bachchan, Rani Mukherjee, Shernaz Patel gibi sanatçıların rol aldığı bu film, azmin tanımını eksiksiz bir şekilde bizlere sunuyor. Bu filmde genç bir kızın, hiç de adil olmayan bir şekilde başlayan hayatını kararlılığı ve çabalarıyla nasıl değiştirdiğine tanık olacaksınız. Helena Keller'ın hikayesinden esinlenilerek hazırlanmış bu film, Beren Saat ve Uğur Yücel'in rol aldığı "Benim Dünyam" adıyla Türk sinemasına uyarlandı.

Bu filmlerin Hint (Bollywood) yapımı olması da bir başka özellik. Bu filmleri izlemenizi tavsiye ediyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder